Ett recept var beställt, så här kommer det!
Chokladkaka med chokladkräm och bär
Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 ½ siktad kakao
1 tsk vaniljsocker
Chokladkräm:
2 dl vispgrädde
200 g mörk eller ljus choklad
1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker, rör sedan ner allt i äggsmeten. Tillsätt smält smör. Häll upp i en smord och bröad form och grädda i 20-25 minuter i 175 grader. Värm grädden till kokpunkten och ta den sedan från värmen och tillsätt chokladen i bitar och vaniljsockret. Rör tills chokladen har smält och låt den sedan svalna. Häll upp i en skål och ställ i kylen för att stelna. Rör om då och då. Bre krämen på den avsvalnade kakan och garnera med valfria bär.
Chokladkaka med chokladkräm och bär
Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 ½ siktad kakao
1 tsk vaniljsocker
Chokladkräm:
2 dl vispgrädde
200 g mörk eller ljus choklad
1 tsk vaniljsocker
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker, rör sedan ner allt i äggsmeten. Tillsätt smält smör. Häll upp i en smord och bröad form och grädda i 20-25 minuter i 175 grader. Värm grädden till kokpunkten och ta den sedan från värmen och tillsätt chokladen i bitar och vaniljsockret. Rör tills chokladen har smält och låt den sedan svalna. Häll upp i en skål och ställ i kylen för att stelna. Rör om då och då. Bre krämen på den avsvalnade kakan och garnera med valfria bär.
3 kommentarer:
schpank you :)
Åh vad smaskigt det såg ut, vill oxå ha=)
hehe du får väl säga till när bebisen är kläckt och ni orkar ta emot folk, då kommer jag med en grattis-kaka! :)
Skicka en kommentar