onsdag 7 januari 2009

Mumsigt värre


Ett recept var beställt, så här kommer det!

Chokladkaka med chokladkräm och bär

Ingredienser:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 ½ siktad kakao
1 tsk vaniljsocker

Chokladkräm:
2 dl vispgrädde
200 g mörk eller ljus choklad
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker, rör sedan ner allt i äggsmeten. Tillsätt smält smör. Häll upp i en smord och bröad form och grädda i 20-25 minuter i 175 grader. Värm grädden till kokpunkten och ta den sedan från värmen och tillsätt chokladen i bitar och vaniljsockret. Rör tills chokladen har smält och låt den sedan svalna. Häll upp i en skål och ställ i kylen för att stelna. Rör om då och då. Bre krämen på den avsvalnade kakan och garnera med valfria bär.

3 kommentarer:

Chimairan sa...

schpank you :)

vickysen sa...

Åh vad smaskigt det såg ut, vill oxå ha=)

elli sa...

hehe du får väl säga till när bebisen är kläckt och ni orkar ta emot folk, då kommer jag med en grattis-kaka! :)