måndag 20 september 2010

Det är verkligen inte ok


I högstadiet fick jag och några fler från klassen plugga på lite extra om Förintelsen och sen även åka till Polen och besöka koncentrationslägren. Man behöver knappast ha åkt dit för att inse det sjuka. Givetvis tror jag inte att SD är så extrema att de skulle sätta igång med att gasa ihjäl folk. Fast egentligen, är skillnaden så stor när man genom att stänga Sveriges dörrar blir indirekt ansvarig för att politiska flyktingar och andra som har ett elände i sina länder inte får komma till ett land där de inte riskerar sina liv? Än så länge en del kanske tycker att de verkar harmlösa. Men de är inte tröga, givetvis fattar de att de inte skulle få några röster om de lade fram allt de vill på en gång. Det är lite som övervikt, det blir hela tiden lite mer, smygandes, knappt märkbart, men hips vips har man satt sig i en sits som blir ett helvete att ta sig ur.

Hur bra kan det kännas att veta att man genom att rösta på SD (eller inte rösta öht och därigenom gett varje SD-röst större värde) tagit ett steg närmare något av det vidrigaste som hänt i mänsklighetens historia?

Invandrarna är lata och vill bara suga ur Sveriges ekonomi utan att lyfta ett finger förutom bidrag? Seriöst, kan man vara så korkad att man tror att vi svenskar skulle vara bättre än någon annan nationalitet? Vi människor är mer lika än olika, de flesta har ungefär samma behov och vill göra rätt för sig. Lösningen är utan tvekan att Sverige måste bli bättre på att ta emot invandrare, inte sticka huvudet i sanden genom att stänga dörrarna. Precis som annat i debatten handlar det i slutändan om att ha en gnutta medkänsla och erkänna att situationen hade kunnat vara precis omvänd, kanske är det du som blir sjuk, arbetslös eller behöver flytta till ett annat land en dag.

5 kommentarer:

Chimairan sa...

Partiet har dessutom generellt sett en kritisk inställning till aborter och vill förbjuda aborter efter tolfte graviditetsveckan om inte särskilda skäl föreligger. Man vill också förbjuda samkönade par att adoptera barn, slopa det ekonomiska stödet vid utlandsadoption, förbjuda insemination för lesbiska kvinnor och är emot samkönade äktenskap. Fy fan vilka jävla vider alltså. Hoppas det här får Sveriges riktiga politiker att skärpa till sig, hade de drivit sin politik bättre och nån gång hållit vad de lovat hade inte SD haft en chans. >.<

Anonym sa...

Chimairan vart finns detta att läsa? är nyfiken. har bara kollat löst på deras partiprogram. själv är jag sosse. fast i partiprogrammet står det att dom vill minska flyktingintaget och skänkapengar till de organisationer inom fn somhjälper de flyktingar som inte har resurser att ta sig hit. låter bra tycker jag iallafall. tycker vi ska se hur dom klarar sig först och främst innan vi börjar spekulera i utrotning och koncentrationsläger. ge mej gärna en länk så jag kan läsa om det du påstår tack :)

Chimairan sa...

http://www.sverigedemokraterna.de/sverigedemokraternas-politik-del-6-synen-pa-familjen/

Anonym sa...

låter illa samtidigt som det inte stämmer med det dom skriver ut på sin hemsida och i sitt valprogram.mycket tråkigt. men dåär dom inte sämre än andra politiker som inte heller håller vad dom lovar.

Anonym sa...

sverigedemokraterna.de är inte sverigedemokraternas hemsida. den ligger på sverigedemokraterna.se. den du nämner är en sida för hat och svartmåleri